непосветен

прил. - неосведомен, неориентиран, незапознат, в неведение

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • илитерат — (лат. illitteratus) необразован човек, непосветен во науката …   Macedonian dictionary

  • лаички — (грч. laikos) 1. световен, несвештенички 2. непосветен во нешто, невешт, неискусен 3. нестручен …   Macedonian dictionary

  • профан — (лат. profanus) 1. совршено непосветен, неупатен во нешто, невешт во некое подрачје 2. световен, што не е свет, што не е црковен 3. обичен, прост, вулгарен 4. безбожен, пагански, богохулен …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.